Goeree-Overflakkee

Voor de meeste mensen is Goeree-Overflakke een stukje Zeeland. Terecht, want het eiland heeft niet alleen het landschap maar ook taal en cultuur die zo kenmerkend zijn voor Zeeland. Met eindeloos uitzicht over de mooie polderlandschappen en bollenvelden, ruime binnenwateren en jachthavens en de Noordzee met haar wijde stranden. Als 'Poort van Zeeland' biedt het eiland Goeree-Overflakkee, rust, ruimte, natuurschoon en een gastvrijheid die Zeeland ook zo geliefd maken.

Ooltgensplaat

Op het oostelijk puntje van Goeree-Overflakkee ligt, aan het Volkerakwater, het 'stadje' Ooltgensplaat. Ooltgensplaat kent geen doorgaand verkeer en ligt zo'n 4 km van de N59. Desondanks is dit oude vestingstadje en 'de Ventjager' prima bereikbaar en centraal gelegen. Slechts 30 auto-minuten vanaf Breda en Rotterdam en een uur per auto vanaf Utrecht, Eindhoven en Antwerpen.

Vanuit de gezellige haven, die eerst 1989 haar oorspronkelijke bestemming van vissershaven naar jachthaven wijzigde, komt u rechtstreeks op het Volkerak en kan men doorvaren naar de ruime Zuid-Hollandse en Zeuwse wateren.

In buurdorpen zijn er mogelijkheden voor o.a. subtropisch zwemmen, squashen, indoortennis en badminton. Ook het volgen van lessen bij zeil- en surfscholen, met huurmogelijkheden van boten en surfmaterialen, zijn op 15 minuten van het park mogelijk.  

18-holes golfbanen zijn te vinden in Numansdorp en Bruinisse. Allen eveneens op 15 minuten van 'de Ventjager'.

Ondanks dat Ooltgensplaat 'lekker weg van de snelweg' ligt behoren heerlijk winkelen, een terrasje pikken of zomaar naar een concert, het theater, de disco of naar de bioscoop gaan eveneens tot de mogelijkheden in de naaste omgeving.

'De Ventjager'

Direct naast de jachthaven, grenzend aan een het natuurgebied 'de Hellegatsplaten' ligt het Villa-Park 'de Ventjager'. Een schitterend terrein midden in de natuur, met het brede (nu zoete) water van het Volkerak pal naast de deur. Heerlijk om in de vakantie te relaxen.

Aangrenzend aan 'de Ventjager' ligt het Volkerak met strand en ligweiden. Ideaal om tot rust te komen en allerlei vormen van watersport te beoefenen.

Het natuurgebied 'de Hellegatsplaten' is van groot belang voor velen vogelsoorten, fjordenpaarden en heckrunderen. Deze kunt u gemakkelijk vanuit een uitzichttoren bekijken.

printer-friendly format